Verzorging


Een grote invloed op de algemene gezondheid

Naast een goede preventieve diergeneeskundige zorg, zoals vaccinatie en ontworming, is ook de dagelijkse verzorging heel belangrijk om huisdieren gezond te houden. De dagelijkse verzorging van onze huisdieren heeft namelijk een groot invloed op de algemene gezondheid van onze dieren en onbewust gemaakte fouten kunnen aanleiding tot gezondheidsproblemen en zelfs ziekte geven. Zo zien wij bijvoorbeeld geregeld gezondheidsproblemen bij konijnen doordat niet iedereen weet dat hooi een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding van het konijn hoort te vormen. Daardoor kunnen op korte of lange termijn gebitsproblemen en ernstige maagdarmaandoeningen ontstaan. Dit is helaas slechts een van de vele voorbeelden.

Op onze website geven wij daarom uitgebreide informatie en adviezen over verschillende onderwerpen zoals huisvesting, verzorging en diervoeding van verschillende gezelschapsdieren. Wij willen samen met u er voor zorgen dat u op de best mogelijke manier voor uw huisdier kunt zorgen om gezondheidsproblemen te voorkomen en voor het beste welzijn van uw huisdier te zorgen.

Voor meer informatie over andere diersoorten die als gezelschapsdier gehouden kunnen worden, zoals schildpadden, waterschildpadden, vogels en reptielen, kunt u het beste literatuur raadplegen of u door een goede kweker laten informeren. Ook dierenspeciaalzaken kunnen een goede informatiebron zijn, maar de kans bestaat dat medewerkers onvoldoende ervaring of kennis over deze speciale huisdiersoorten hebben om u van de juiste informatie te kunnen voorzien.Knop Honden Knop Katten Knop Konijnen Knop Fretten Knop Knaagdieren