Vaccinatieschema - Fret

Jonge fret
Hondenziekte
Fretten zijn erg gevoelig voor hondenziekte. De besmetting kan via de lucht of via contact met besmette fretten en honden plaatsvinden. De symptomen van hondenziekte bij de fret bestaat uit eczeemachtige letsels rond de neus, mond, kin, anus en de lies. Verder kunnen de oogleden ontstoken zijn en kunnen zich eeltachtige letsels op de voetzolen ontwikkelen. Daarnaast kan een fret met hondenziekte ook onrustig gedrag, spiertrillingen, speekselen en convulsies vertonen. Een besmette fret kan na 2 tot 5 weken sterven aan de gevolgen van infectie met dit virus.

Meer informatie over het ziekteverloop en de symptomen van hondenziekte bij de fret kunt u hier vinden.


Hoe kan ik hondenziekte bij mijn fret voorkomen?
Om hondenziekte bij fretten te voorkomen kan gevaccineerd worden tegen deze ziekte. De basisvaccinatie bestaat uit twee inentingen en wordt op de leeftijd van 9 en 14 weken gegeven. De inenting dient jaarlijks herhaald te worden.


Hondsdolheid
Fretten zijn zeer gevoelig voor het rabiësvirus. Zodoende dienen ook fretten bij bezoek aan het buitenland gevaccineerd te zijn tegen hondsdolheid. Voor de meeste Europese landen moet deze inenting minimaal 21 dagen voor vertrek geplaatst te zijn en is de vaccinatie 3 jaar geldig. Meer over het reizen met een fret naar het buitenland kunt u vinden bij 'Naar het buitenland'.


Vaccinatieschema van de fret