ZiektepreventieOp onze website kunt u veel interessante en nuttige informatie over de verzorging van verschillende huisdiersoorten vinden. Een goede dagelijkse verzorging is namelijk ontzettend belangrijk om voor een lang en gelukkig leven van uw huisdier te zorgen. In de praktijk zien wij echter geregeld dat huisdiereigenaren onbewust kleine of grote fouten in de verzorging kunnen maken waardoor gezondheidsproblemen kunnen ontstaan. En uiteraard is het voorkomen van gezondheidsproblemen veel beter dan het genezen.


Adviezen over vaccinatie, ontworming, vlooien- en tekenpreventie
Binnen dit gedeelte over ziektepreventie hebben wij het onder andere over de vaccinatie, ontworming en preventie van ectoparasieten zoals vlooien en teken. Onze huisdieren houden er namelijk een heel andere levensstijl dan mensen op na, waardoor besmettingen met virussen en parasieten veel vaker voor kunnen komen. Hoe de preventie er precies uit ziet hangt echter af van de levenswijze van uw huisdier. De adviezen die wij geven zijn dan ook op verschillende situaties aangepast.


Twee honden met tandenborstel Gebitsverzorging
Verder staan wij in dit deel van de website ook uitgebreid stil bij de gebitsverzorging van onze honden en katten. Net zoals bij de mens is een gezond gebit erg belangrijk voor een goede gezondheid. We leggen kort uit hoe gebitsproblemen kunnen ontstaan en welke gevolgen een slecht gebit op het lichaam kunnen hebben. We staan natuurlijk ook stil bij de gebitsverzorging waarmee problemen voorkomen kunnen worden en zullen daarbij verschillende mogelijkheden en hun voor- en nadelen bespreken.


Oorverzorging
Bij sommige dieren kan een goede oorverzorging een belangrijk onderdeel in de verzorging vormen om oorproblemen te voorkomen.

Gezond gewicht
We houden veel van onze huisdieren. Soms te veel, want we verwennen onze lieve huisdieren soms te graag met vele lekkers. Overgewicht bij onze huisdieren is daardoor een steeds vaker gezien gezondheidsprobleem en kan op lange termijn, net zoals bij de mens, aanleiding tot ernstige aandoeningen geven, zoals suikerziekte en hart- en vaatproblemen. Omdat overgewicht veel moeilijker te behandelen dan te voorkomen is, geven wij op onze website adviezen om overgewicht en bijbehorende gezondheidsproblemen bij uw hond of kat te kunnen voorkomen.


De dagelijkse verzorging
Er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de dagelijkse verzorging die dieren nodig hebben. Elk diersoort heeft daarbij zijn eigen speciale behoeftes en aandachtsgebieden. Wist u bijvoorbeeld dat een konijn een erg sociaal dier is en zijn maaltijd voornamelijk uit hooi dient te bestaan om een lang, gelukkig en gezond leven te hebben? De dagelijkse verzorging die u uw huisdier geeft heeft daardoor een grote invloed op de algemene gezondheid en welzijn van uw huisdier.


Aankoopadvies
Een goed begin, is het halve werk. En dat gaat ook op voor het houden van huisdieren. Bedenk daarom voor aanschaf goed welk huisdier en welk ras bij u persoonlijk past. Om dat te kunnen weten dient u zich vooraf goed te informeren en de juiste afwegingen te maken om tot een goede beslissing te komen zodat u en uw huisdier samen van een lang en gelukkig leven kunnen genieten.

Om u alvast een stukje op weg te helpen kunt u op onze website veel aanschafadviezen lezen. Niet alleen gaan we daarbij in op de verschillende eigenschappen en verzorging van verschillende huisdiersoorten, maar kunt u ook lezen waar u tijdens de aanschaf op dient te letten. Bijvoorbeeld over hoe u kunt zien dat u op een goede plaats een aanschaf doet en of het dier wel gezond is. Voor honden schenken we extra aandacht aan de rashondenproblematiek omdat bij sommige rassen echt wel het risico bestaat dat u vroeg of laat met erfelijke gezondheidsproblemen te maken kunt krijgen.

Al onze aankoopadviezen kunt u hier binnen een ander gedeelte van onze website vinden.