Links


Scheidinglijn

Dieren in nood


Logo Dierenambulance Zuid-Oost Brabant Dierenambulance Zuid-Oost Brabant

De dierenambulance Zuid-Oost Brabant is gevestigd in Eindhoven en is daardoor de dichtstbijzijnde dierenambulance voor Cranendonck en omgeving. Alarmnummer bij dieren in nood is: 0900 - 112 000 (24/7). De dierenambulance verleent hulp aan alle zieke, gewonde en noodlijdende dieren. Zij kunnen ook het vervoer van uw dier van en naar de dierenarts of het pension verzorgen. Verder kunt u er ook in geval van vermissing of het vinden van huisdieren terecht.

Scheidinglijn


Dierenasiels in de buurt


Logo Dierenasiel De Doornakker Dierenasiel De Doornakker

Dierenopvangcentrum De Doornakker verzorgt jaarlijks de opvang en (her)plaatsing van ongeveer 800 honden en 1600 katten voor de regio Zuid-Oost Brabant. Ze werken in totaal voor 15 gemeenten, waaronder Cranendonck.

Wekelijks brengt huis-aan-huisblad De Grenskoerier een hond of kat uit dierenasiel De Doornakker onder de aandacht in de hoop dat een goed baasje en een fijn thuis voor het dier gevonden wordt.Logo Dierenasiel De Beestenboel Dierenasiel De Beestenboel

Dierenasiel De Beestenboel is sinds 1991 een vertrouwd adres voor de opvang van zwerfhonden en zwerfkatten voor de gemeentes Weert, Roermond en Nederweert.

Gelukkig worden veel zwerfdieren weer door hun baasje opgehaald. Voor de dieren die minder geluk hebben proberen ze weer een nieuw baasje te zoeken en ze zo een nieuwe kans te geven.

Scheidinglijn


Informatie over verzorging van huisdieren


Logo LICG LICG

Het LICG - Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren - is een organisatie die zich inzet voor een verantwoord huisdierenbezit en dus ook voor het dierenwelzijn van onze gezelschapsdieren. Op de website van het LICG kunt u daarom verschillende 'huisdierbijsluiters' vinden. Daarin staat te lezen waar u bij de aanschaf, huisvesting en verzorging van verschillende diersoorten aan dient te denken.


Daarnaast organiseert het LICG elk jaar de landelijke 'Chipmaand' in juni en 'De week van het Huisdier' in mei waarbij elk jaar weer een ander thema onder de aandacht wordt gebracht. Ook bieden zij leerzame informatiepakketten voor kinderen aan zoals 'De Blauwe Hond' om hondenbeten bij kinderen te voorkomen en 'Ik mis mijn huisdier' om de verwerking van het overlijden van een gezelschapsdier voor kinderen te ondersteunen.

Scheidinglijn


Identificatie, registratie, vermissing en gevonden huisdieren


Logo chipnummer.nl Chipnummer.nl

Chipnummer.nl is een heel nuttige overzichtelijke website waar u veel informatie kunt vinden over het chippen en registreren van uw huisdier.

Op de website kunt u met het invoeren van het chipnummer van uw huisdier in één klik zien in welke databases uw huisdier geregistreerd staat. Altijd handig als u wijzigingen wilt aanbrengen in uw registratiegegevens en u niet precies weet waar uw huisdier geregistreerd staat. Ook heeft u hier de mogelijkheid om de registratie van uw huisdier te controleren als deze in het buitenland geregistreerd is.

Op de website van Chipnummer.nl kunt ook in een overzicht terugvinden waar u de vermissing van uw huisdier kunt melden.


Logo NDG Nederlandse Databank Gezelschapsdieren

Indien uw huisdier bij ons gechipt wordt, zorgen wij ervoor dat hij geregistreerd wordt bij de NDG, de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Voor wijzigingen in uw gegevens, o.a. bij verhuizing, en het doorgeven van vermissing kunt u op deze site terecht.


Logo BVIRH Belgische Vereniging voor Identificatie en Registratie van Honden

In België dienen honden verplicht te zijn gechipt en geregistreerd te zijn in de database van de BVIRH. Woont u in België of gaat u naar België verhuizen? Zorg dan dat de registratie in deze database zo spoedig mogelijk in orde is. Op de website kunt u meer informatie hierover vinden.


Logo Amivedi Stichting Amivedi: hulp bij vermiste en gevonden huisdieren

Als uw huisdier vermist wordt of u wanneer u een huisdier gevonden heeft, kunt u dit aan deze stichting doorgeven. Zij maken dan een melding op hun site en kunnen u een aantal tips en aanwijzingen geven.

Scheidinglijn


Hondencurussen en hondensport


Logo KC Weert Kynologen Club Weert

De Kynologen Club in Weert biedt verschillende soorten gehoorzaamheidscursussen en andere lessen voor honden. Niet alleen puppycursussen, maar ook elementaire gehoorzaamheid 1 en 2, gedrag en gehoorzaamheid, behendigheid, ringtraining en uithoudingsvermogen. Op de leerzame site kunt u alles over de verschillende hondencursussen lezen.


Logo Hondenclub De Trouwe Vriend Hondenclub De Trouwe Vriend

Hondenclub De Trouwe Vriend biedt op het oefenterrein in Altweerterheide verschillende soorten gehoorzaamheidscursussen, zoals de puppycursus en Elementaire Gehoorzaamheidstrainingen niveau 1, 2 en 3. Daarnaast kan ook aan behendigheidstrainingen deelgenomen worden. Op de website van Hondenclub De Trouwe Vriend vindt u meer informatie.


Logo FHN Federatie Hondensport Nederland

De Federatie Hondensport Nederland (FHN) is opgericht op 1 april 1992. Elke vereniging, stichting of particuliere instelling aktief op het gebied van de hondensport, die toegankelijk is voor honden van alle rassen en kruisingen, kan zich bij de Federatie aansluiten. Op de website van de FHN kunt u onder andere lezen waar verschillende hondensporten beoefend kunnen worden.

Scheidinglijn


Dierenpensions en Hondenuitlaatservices


Logo All Animal care All Animal Care

All Animal Care is een hondenpension in Budel-Schoot en het unieke is dat de honden niet in kennels worden gehouden. Honden kunnen daardoor vrij buiten rondlopen in de speelweide en binnen in gezellige huiskamers verblijven.

Naast vakantieopvang is ook dagopvang mogelijk, wat handig is wanneer de hele dag niemand thuis is en de hond de hele dag alleen zou zitten. De hond kan bij All Animal Care namelijk de hele dag met andere honden in de speelweide spelen, vergelijkbaar dus met de kinderdagopvang. De dagopvang is dan ook een goed alternatief voor een hondenuitlaatservice.
Logo De Wildenberg De Wildenberg

Een andere dagopvang voor honden is deze van Ankie van Den Wildenberg in Leende. Doordat Ankie daarnaast ook gediplomeerd gedragskundige voor honden is, kunt u er ook terecht in geval van gedragsproblemen bij uw hond en voor hondencursussen op maat bij u aan huis.
Logo DierenvriendIn&Uit

DierenvriendIn&Uit biedt hondenuitlaatservices en professionele verzorging van dieren aan huis in Budel en omgeving. Voor konijnen, knaagdieren en vogels is tevens verblijf in een verzorgd pension mogelijk. Daarnaast biedt DierenvriendIn&Uit ook koppelvakanties voor konijnen en de mogelijkheid om van een heuse dierentaxi gebruik te maken.

De verzorgster is gediplomeerd in dierverzorging en zelfs afgestudeerd als paraveterinair (dierenartsassistente). Uw huisdieren zijn dus in professionele handen.

Scheidinglijn